Antal: 1 bröd
Ugn: 225 grader, 1 timme
Jäsning: ca 2 timmar + 30 minuter
Ingredienser:
600 g kallt vatten
10 g färsk jäst
30 g honung
200 g majsmjöl
100 g rismjöl
80 g sesamfrön
2 tsk salt
40 g fiberhusk
Sesamfrön att strö över brödet
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom fiberhusk till en jämn smet.
Tillsätt sedan fiberhusk under omrörning så att inga klumpar bildas.
Jäs degen i en bunke övertäckt med plastfolie, ca 2 timmar.
Baka ut degen till en avlång limpa och strö över sesamfrön.
Låt degen jäsa på plåten, 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda brödet, 1 timme.
Låt det svalna nästan helt innan du skär i det.
Väg på våg!
Med en våg blir det exakta mängder av varje ingrediens, precis enligt receptet.
Du säkerställer då att brödet inte bara blir bra ibland (och du inte riktigt vet varför), utan lika bra varje gång!