Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter + ca 8 minuter + ca 6 minuter
Ingredienser:
100 g riven ost
125 g mozzarella
0.5 rödlök, strimlad
1 tsk torkad oregano
4 ägg
Blomkålsbotten:
400 g blomkål
2 ägg
1.5 dl potatismjöl
50 g riven ost
1 tsk salt
Tomatsås:
400 g krossade tomater
0.5 rödlök, grovhackad
1 msk honung eller socker
0.75 tsk mald spiskummin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blomkålsbotten:
Mixa blomkålen till ett smul.
Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat.
Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.
Tomatsås:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 5 min.
Mixa till en slät sås.
Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten.
Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå.
Strö över lök och oregano.
Grädda pizzan i övre delen av ugnen ca 8 min.
Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare ca 6 min.