Foodish

Mandelmusslor med dadel- & blåbärssylt

Av Maria - 2018-08-07 07:30

Antal: 16 stycken

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

Dadel- & blåbärssylt (ca 4 dl sylt):

20 torkade dadlar i mindre bitar

2 dl blåbär

2 dl strösocker

2 dl vatten


Musslor:

7 dl mandelmjöl

4 msk strösocker

1 ägg

50 g smör eller margarin


Gör så här:

Sylt:

Skär dadlarna i mindre bitar.

Lägg allt i en kastrull och koka upp.

Låt koka i ca 10 minuter tills allt är mjukt.

Tillsätt lite mer vatten ifall det behövs.

Häll upp sylten i steriliesad burk, sylten håller i några veckor.


Sätt ugnen på 175 grader.


Musslor:

Blanda mjöl och socker i en bunke.

Tillsätt först ägget och sist smöret och blanda till en deg.

Smöra formarna och klä formarna med degen.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills musslorna fått lite färg.

Låt svalna och knacka försiktigt ut dem ur formarna.

Servera med grädde och god sylt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards