Antal: 16 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Dadel- & blåbärssylt (ca 4 dl sylt):
20 torkade dadlar i mindre bitar
2 dl blåbär
2 dl strösocker
2 dl vatten
Musslor:
7 dl mandelmjöl
4 msk strösocker
1 ägg
50 g smör eller margarin
Gör så här:
Sylt:
Skär dadlarna i mindre bitar.
Lägg allt i en kastrull och koka upp.
Låt koka i ca 10 minuter tills allt är mjukt.
Tillsätt lite mer vatten ifall det behövs.
Häll upp sylten i steriliesad burk, sylten håller i några veckor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Musslor:
Blanda mjöl och socker i en bunke.
Tillsätt först ägget och sist smöret och blanda till en deg.
Smöra formarna och klä formarna med degen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills musslorna fått lite färg.
Låt svalna och knacka försiktigt ut dem ur formarna.
Servera med grädde och god sylt.