Antal: 18 kakor
Ugn: 175 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör, ev. laktosfritt
1 dl socker
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 dl maizena
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
En nypa salt
ca 1 dl hjortronsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker krämigt.
Blanda de torra ingredienserna och arbeta sedan in dem i smörsmeten.
Rulla bollar av degen och gör en djup grop i dem.
Placera dem i småbrödsformar eller små muffinsformar.
Klicka i lite hjortronsylt i varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen, 10-12 minuter.
Tips!
Variera kakorna genom att välja olika sorters sylt att fylla grottorna med.
Hjortron är precis lagom söta och passar perfekt till bakverk och desserter. De är dessutom otroligt nyttiga - ca 100 gram täcker nästan hela dagsbehovet av C-vitatim.