Foodish

Hjortrongrottor (Glutenfria)

Av Maria - 2018-10-02 08:12

Antal: 18 kakor

Ugn: 175 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

150 g rumsvarmt smör, ev. laktosfritt

1 dl socker

2 dl majsmjöl

2 dl rismjöl

1 dl maizena

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

En nypa salt

ca 1 dl hjortronsylt


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker krämigt.

Blanda de torra ingredienserna och arbeta sedan in dem i smörsmeten.

Rulla bollar av degen och gör en djup grop i dem.

Placera dem i småbrödsformar eller små muffinsformar.

Klicka i lite hjortronsylt i varje kaka.

Grädda kakorna mitt i ugnen, 10-12 minuter.


Tips!

Variera kakorna genom att välja olika sorters sylt att fylla grottorna med.


Hjortron är precis lagom söta och passar perfekt till bakverk och desserter. De är dessutom otroligt nyttiga - ca 100 gram täcker nästan hela dagsbehovet av C-vitatim.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards