Antal: 15 normalstora cupcake
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
2 msk krossade linfrön
6 msk kokande vatten
1 dl kokosolja
3/4 dl äppel-päronsirap
2 dl nötmjölk
3½ dl ljust teffmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk xantangummi
En nypa salt
1 dl bär eller 1 grovrivet äpple
Topping:
1 burk kokosgrädde, det tjocka i den (kall)
2 msk äppel- och päronsirap
1 lime, zesten
Rostade kokoschips
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda linfrön med vatten och låt stå i 10 minuter.
Rör i kokosolja, sirap och mjölk.
Blanda mjöl med bakpulver, xantangummi och salt och rör ner i den första blandningen.
Blanda till sist i bär eller rivet äpple.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna.
Mixa kokosgrädden med sirap och limezest.
Toppa muffinsen fint och dekorera med kokoschips.
Ställ in i kylen i ca 5 minuter så kokosgrädden stelnar lite.
Använd rismjöl eller potatismjöl om du vill ha ljusare färg.
Glutenfri, mjölkfri, rik på magnesium, zink och järn.