Antal: ca 45 stycken
Vila: ca 2 timmar
Ugn: 175 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
Färgat socker:
1 dl strösocker
2-3 droppar röd hushållsfärg
Fyllning:
1 dl blåbärssylt
Gör så här:
Vispa smör, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt vetemjölet och blanda allt till en smulig deg.
Nyp ihop degen med händerna på ett lätt mjölat bakbord.
Färgat socker:
Häll strösockret i en plastpåse och tillsätt ett par droppar hushållsfärg.
Skaka påsen tills färgen är jämnt fördelad.
Dela degen i två bitar och rulla ut varje bit till en rulle, 3-4 cm i diameter.
Rulla dem i färgat socker och vira in dem i smörpapper.
Lägg rullarna i kylskåp i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär centermetertjocka skivor av rullarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Gör en grop med tummen i varje kaka och fyll med sylt.
Grädda kakorna i ugnen i 8-10 minuter.
Låt dem kallna på plåten.