Foodish

Blåbärscheesecake

Av Maria - 2019-03-19 15:30

Till en kaka:

½ paket digestivekex
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
400 g creme cheese
2½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
dl frysta blåbär

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda. Platta ut på botten av en ungsfast form med avtagbar kant. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan kesellan och creme cheesen. Vispa mjuk och krämig. Höj ugnen till 225 grader.

Blanda i ett ägg i tagen i färskostblandningen. Häll sedan i grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner det i smeten.

Häll över smeten i formen. Strö blåbär över. Ställ in i ugn i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt den stå på eftervärme i yttligare 30 minuter. Om kakan börjar få för mycket färg kan man lägga på aluminiumfolie på kakan.

Låt kakan stå i kylskåpet över natten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards