Till en kaka:
½ paket digestivekex
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
400 g creme cheese
2½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
dl frysta blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula digestivekexen och smält smöret. Blanda. Platta ut på botten av en ungsfast form med avtagbar kant. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan kesellan och creme cheesen. Vispa mjuk och krämig. Höj ugnen till 225 grader.
Blanda i ett ägg i tagen i färskostblandningen. Häll sedan i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner det i smeten.
Häll över smeten i formen. Strö blåbär över. Ställ in i ugn i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt den stå på eftervärme i yttligare 30 minuter. Om kakan börjar få för mycket färg kan man lägga på aluminiumfolie på kakan.
Låt kakan stå i kylskåpet över natten.