Antal: ca 20 stycken
Ugn: 190 grader, 13-15 minuter
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2½ dl mörkt muscovadosocker
2½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 msk mjölk
7½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2½ dl torkade tranbär
150 g vita chokladknappar
Garnering:
75 g vita chokladknappar
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och muscovado- och strösocker luftigt.
Tillsätt ägg, vaniljextrakt och mjölk i smeten och vispa i 2 minuter.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
Blanda mjölblandningen, lite i taget, i smeten och blanda tills det är en jämn smet.
Tillsätt tranbär och chokladknappar.
Använd en glasskopa eller två skedar för att fördela smeten på plåtar med bakplåtspapper, inte för tätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills de har fått färg.
Låt kakorna svalna på ett galler.
Smält chokladen och ringla den över kakorna.
Låt chokladen stelna.
Tips!
Byt ut den vita chokladen mot ljus eller mörk och tranbären mot andra torkade frukter.