Foodish

Rabarbercheesecake

Av Maria - 2019-05-14 06:45

Ugn: 175 grader, 10 minuter + 40-45 minuter


Ingredienser:

Botten:
0,5 dl flagad mandel
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 krm salt
100 g smör
1 äggula

 

Fyllning:
200 g kesella
1 dl fet crème fraiche
2 dl florsocker
2 äggulor
1 äggvita
0,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 äggvita
4-5 tunna rabarberstänger
2 msk potatismjöl
florsocker

 

Gör så här:
Botten:

Värm ugnen till 175 grader.

Mixa alla ingredienserna till botten så det blir en fast deg.

Tryck ut den i en pajform.

Pricka botten och förgrädda i 10 minuter.

Låt svalna.



Fyllning:
Blanda kesella, crème fraiche, florsocker, gulor och en äggvita ned siktat vetemjöl och citronskal i en bunke.

Vispa den sista äggvitan till ett styvt skum och vänd ner i smeten.

Skölj och torka av rabarbern och skär i 2 cm stora bitar.

Fördela potatismjöl jämnt på botten.

Täck med ett lager med hälften av rabarberbitar.

Bred äggsmeten ovanpå och peta sist i resterande rabarber.

Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.

Låt svalna och sikta florsocker över.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards