Ugn: 175 grader, 10 minuter + 40-45 minuter
Ingredienser:
Botten:
0,5 dl flagad mandel
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 krm salt
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
200 g kesella
1 dl fet crème fraiche
2 dl florsocker
2 äggulor
1 äggvita
0,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 äggvita
4-5 tunna rabarberstänger
2 msk potatismjöl
florsocker
Gör så här:
Botten:
Värm ugnen till 175 grader.
Mixa alla ingredienserna till botten så det blir en fast deg.
Tryck ut den i en pajform.
Pricka botten och förgrädda i 10 minuter.
Låt svalna.
Fyllning:
Blanda kesella, crème fraiche, florsocker, gulor och en äggvita ned siktat vetemjöl och citronskal i en bunke.
Vispa den sista äggvitan till ett styvt skum och vänd ner i smeten.
Skölj och torka av rabarbern och skär i 2 cm stora bitar.
Fördela potatismjöl jämnt på botten.
Täck med ett lager med hälften av rabarberbitar.
Bred äggsmeten ovanpå och peta sist i resterande rabarber.
Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.
Låt svalna och sikta florsocker över.