Foodish

Hallonbullar

Av Maria - 2019-06-29 14:45

Jäsning: 30-40 minuter + ca 30 minuter

Ugn: 225 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

1 paket jäst (söta degar)
5 dl mjölk
150 gr smör
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tesked salt
Hallon efter smak och tycke

 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader.

Blanda mjölken med jästen och rör om.

Tillsätt smöret i små bitar, vaniljsocker och salt.

Tillsätt sedan mjölet och knåda ihop till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.


Dela sedan degen i 4 delar.

Kavla ut varje del och strö över hallonen och vik degen dubbel, dela sedan i långa remsor och rulla ihop till en bulle.

Använd gärna bullformar så flyter inte hallon ut.

Låt dem jägsa igen i 30 minuter.


Du kan pensla bullar med ägg och strö över pärlsocker eller så kan du pensla smält smör och doppa bullarna i strösocker.

Grädda i 225 grader, 8-10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards