Jäsning: 30-40 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
1 paket jäst (söta degar)
5 dl mjölk
150 gr smör
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tesked salt
Hallon efter smak och tycke
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader.
Blanda mjölken med jästen och rör om.
Tillsätt smöret i små bitar, vaniljsocker och salt.
Tillsätt sedan mjölet och knåda ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
Dela sedan degen i 4 delar.
Kavla ut varje del och strö över hallonen och vik degen dubbel, dela sedan i långa remsor och rulla ihop till en bulle.
Använd gärna bullformar så flyter inte hallon ut.
Låt dem jägsa igen i 30 minuter.
Du kan pensla bullar med ägg och strö över pärlsocker eller så kan du pensla smält smör och doppa bullarna i strösocker.
Grädda i 225 grader, 8-10 minuter.