Mängd: ca ½ liter
Ingredienser:
500 g rabarber
1 ½ dl vatten
2 ½ dl Syltsocker
2 krm kardemumma
2 ägg
50 g osaltat smör
Gör så här:
Skölj och skär rabarbern i små bitar.
Koka tills den blivit mos.
Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset.
Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull.
Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2–3 min.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara i kylskåp.
Precis lika sanslöst gott som det låter.
Ät den på kex, rostat bröd, blanda med vaniljglass eller toppa din pavlovatårta.