Foodish

Rabarbercurd

Av Maria - 2019-07-02 07:30

Mängd: ca ½ liter


Ingredienser:
500 g rabarber
1 ½ dl vatten
2 ½ dl Syltsocker
2 krm kardemumma
2 ägg
50 g osaltat smör


Gör så här:
Skölj och skär rabarbern i små bitar.

Koka tills den blivit mos.
Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset.
Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull.
Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2–3 min.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av.

Häll upp på väl rengjorda burkar. 

Förslut.

Förvara i kylskåp.


Precis lika sanslöst gott som det låter.

Ät den på kex, rostat bröd, blanda med vaniljglass eller toppa din pavlovatårta.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards