Foodish

Halloncurd

Av Maria - 2019-07-11 12:15

Ingredienser:

250 g hallon

1 ägg

1 1/4 dl Syltsocker

25 g smör, rumstempererat


Gör så här:

Pressa hallonen genom en finmaskig sil.

Vispa upp ägget och rör ner i hallonen.

Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.

Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av.

Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt.

Eller ringla halloncurden över plättar!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards