Antal: 25 stycken
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
2 förpackningar pajdeg (ā 500 g)
1 ägg, till pensling
2 msk sesamfrön, till topping
Fyllning:
150 g fryst sojafärs Hälsans kök
0.5 dl olivolja
1 gul lök, finhackad
150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 msk paprikapulver
1 msk malen spiskummin
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk kinesisk soja
salt
Gör så här:
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök.
Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar.
Stek lite till under omrörning.
Smaka av med vinäger, soja och salt.
Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter.
Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne.
Tryck till kanterna med en gaffel.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen 10-15 min.
Servera med dippsås.
Servering:
Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl créme fraiche och salta.