Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 stycken hamburgerbröd
Lammburgaren:
500 g lammfärs
1 ägg
1 msk hackad färsk rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
½ gul squash
Olivolja
En näve röda mangoldblad
½ rödlök
Rosmarinkvistar
Fetacrème:
1 dl crème fraiche
100 g fetaost
4 torkade osvalvade aprikoser
10 svarta kärnfria oliver
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Gör först crèmen:
Lägg crème fraiche i en bunke och smula ner fetaost.
Hacka aprikoser och oliver och blanda ner i crèmen.
Smaka av med salt och peppar.
Lammburgaren:
Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, rosmarin, vitlök, salt och peppar.
Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medeltemperatur i ca 5 minuter per sida.
Skär långa skivor av squashen och stek dem i olivolja i några minuter.
Strö på salt och peppar.
Lägg mangoldblad på varje hamburgerbröd och toppa med stekta squashskivor.
Lägg en hamburgare i varje bröd och en rejäl klick fetacréme och några rödlöksringar ovanpå.
Stick i en rosmainkvist som dekoration.