Antal: 4 portioner
Ugn: 125°C, ca 1 timma
Ingredienser:
1 kg lammkotletter
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
Getostkräm:
200 g getost
1 dl lätt crème fraiche
Bakade tomater:
1 ask cocktailtomater
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm socker
½ tsk salt
½ krm peppar
Oliver i rödlöksdressing:
½ hackad rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
½ dl hackad persilja
1 dl svarta oliver
Gör så här:
Getostkräm:
Skär bort kanterna på osten.
Mixa crème fraiche och ost till en slät kräm, ställ kallt.
Bakade tomater:
Sätt ugnen på 125°C.
Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar.
Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt.
Baka i mitten av ugnen ca 1 timma.
Oliver i rödlöksdressing:
Blanda rödlök, rödvinsvinäger, olivolja, hackad persilja och svarta oliver.
Lammet:
Krydda kotletterna med salt och peppar.
Stek dem i smör 2-3 minuter per sida.
Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och tex klyftpotatis.