Foodish

Stekt lamm med getostkräm

Av Maria - 2019-08-23 15:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 125°C, ca 1 timma


Ingredienser:

1 kg lammkotletter

1 tsk salt

1 krm peppar

1 msk smör


Getostkräm:

200 g getost

1 dl lätt crème fraiche


Bakade tomater:

1 ask cocktailtomater

2 msk olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm socker

½ tsk salt

½ krm peppar


Oliver i rödlöksdressing:

½ hackad rödlök

2 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

½ dl hackad persilja

1 dl svarta oliver


Gör så här:

Getostkräm: 

Skär bort kanterna på osten.

Mixa crème fraiche och ost till en slät kräm, ställ kallt.


Bakade tomater: 

Sätt ugnen på 125°C.

Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar.

Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt.

Baka i mitten av ugnen ca 1 timma.


Oliver i rödlöksdressing: 

Blanda rödlök, rödvinsvinäger, olivolja, hackad persilja och svarta oliver.


Lammet: 

Krydda kotletterna med salt och peppar.

Stek dem i smör 2-3 minuter per sida.


Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och tex klyftpotatis.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards