Antal: 2-3 formbröd
Jästid: 10 minuter + 25 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 - 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
7 dl mjölk
50 g smör eller magarin
1 tsk salt
1 msk rivet pomeransskal
12 dl grahamsmjöl (720 g)
5 - 6 dll vetemjöl (300 - 360 g)
1 1/2 dl russin
Gör så här:
Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.
Slå blandningen över den smulade jästen och rör om.
Tillsätt salt, pomeransskal, grahamsmjöl och vetmjöl blandat med russin och arbeta degen smidigt.
Låt den jäsa 10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den.
Forma till 2 eller 3 längder, lägg dem i smorda formar och låt dem jäsa ca 25 minuter.
Grädda i 200 graders varm ugn ca 25 - 30 minuter.