Ugn: 200 grader, 40 minuter
Ingredienser:
Botten:
250g pepparkakor
100g smör
Fyllning:
1 dl strösocker
3 st ägg
400g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
Glasyr:
3 dl Crème Fraiche
1,5 msk socker
1,5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska
Gör så här:
Botten:
Smält smöret.
Mixa pepparkakorna till smulor och blanda med smöret.
Tryck ut i en botten med löstagbar botten.
Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör den rumsvarma osten mjuk och smidig och blanda i.
Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr:
Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Bred över glasyren på den svalnade kakan och strö över lingonen.