Foodish

Pepparkakscheesecake med Lingon

Av Maria - 2019-12-14 08:00

Ugn: 200 grader, 40 minuter


Ingredienser:

Botten:
250g pepparkakor
100g smör


Fyllning:
1 dl strösocker
3 st ägg
400g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft


Glasyr:
3 dl Crème Fraiche
1,5 msk socker
1,5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska

 

Gör så här:

Botten:

Smält smöret.

Mixa pepparkakorna till smulor och blanda med smöret.

Tryck ut i en botten med löstagbar botten.


Fyllning:

Vispa ägg och socker pösigt.

Rör den rumsvarma osten mjuk och smidig och blanda i.

Vispa till en jämn smet.

Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen på 200 grader i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg.

Ta ut kakan och låt den svalna.


Glasyr:

Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker.

Bred över glasyren på den svalnade kakan och strö över lingonen. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards