Foodish

Veckomatsedel: Måndag-Söndag (3)

Av Maria - 2020-02-03 10:30

Måndag:

Köttfärsrest med svampsås, persiljepotatis, vitkålssallad med lingon:

Koka skivad potatis i saltat vatten. Häll av och blanda i rikligt med hackad persilja och en smörklick.


Apelsiner.


Tisdag:

Torsk i paket, kokt potatis:

Använd 1 stort paket djupfryst torsk (450 g), eller 500 g färska filéer. Lägg filéerna på smort dubbelt folieark. Salta, peppra och bred över riven pepparrot. Täck med skivade tomater 3-4 st och ca 50 g lättbrynt smör eller margarin. Vik ihop paketet och koka det i ugn 225 grader ca 25 minuter. Pressad potatis serveras till.


Ost, äpple.


Onsdag:

Makaronipudding, rårivna morötter med pressad citron.


Fruktkompott, mjölk.


Torsdag:

Spenat eller grönkålssoppa, hårdkokta ägghalvor, knäckebrödssmörgåsar.


Äppelkeso:

Blanda lätt sockrade äppeltärningar och hackade nötter med keso (färskost).


Fredag:

Strömming från Furusund.


Lingon och mjölk.


Lördag:

Gratinerad falukorv, grönsallad:

Bred ut fast potatismos smaksatt med lite smör eller margarin och muskot på ett smort ugnssäkert fat. Täck med skinnlösa skivor av mager falukorv och tunna skivor färska tomater eller avrunna burktomater. Krydda med svartpeppar och basilika eller oregano. Strö över rikligt med riven ost och gratinera ca 10 minuter i 250 grader.


Scones-snitt, kaffe.


Söndag:

Lunch:

Hallandssill, skalpotatis, knäckebröd.


Middag:

Persiljefylld kotlettrad, kokt potatis, vitkålssallad med apelsin.


Glass med blåbär.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards