Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Pajskal:
125 g russin
200 g valnötter
Fyllning:
4 avokador
1 banan
3 msk pressad citron
Topping:
200 g blandade bär
Gör så här:
Lägg russinen i blöt ca 15 minuter.
Mixa russin och valnötter till en grynig massa.
Tryck ut i en pajform.
Låt stå kallt medan du gör fyllningen.7
Mixa avokado och banan med citronsaft.
Häll i fyllningen i pajskalet.
Toppa med bär.
Tips!
Avokado innehåller bra fetter, dessutom är den rik på bland annat B6-vitamin, folsyra, kalium och A-vitamin.
En raw food-paj är gott till sommarfikat.
Den går snabbt att göra, innehåller inget vitt mjöl eller socker och är därför passande även för glutenintoleranta.
Glutenfri, mjölkfri, rik på vitamin E, B6 och folat.