Antal: 25 stycken
Vila i kyl: minst 2 timmar
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
2 msk honung
5 dl mandelmjöl
Sylt:
225 g hallon, färska eller frysta
2 msk honung
Gör så här:
Mosa banan och vispa samman med ägg och honung.
Blanda samman med mandelmjölet i en bunke.
Forma degen till en rulle, ca 30 cm, och linda en plastfilm om degen.
Lägg i kylen i minst 2 timmar.
Sylt:
Koka ihop hallon med honung i ca 15 minuter till en sylt.
Sylten skall bli fast och koncentrerad.
Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen, ta bort plastfilmen och skär degen i 25 skivor.
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck en fördjupning i mitten av skivorna och fyll med en klick hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och låt kakorna svalna.