Foodish

Hallonkakor

Av Maria - 2020-05-20 21:34

Antal: 25 stycken

Vila i kyl: minst 2 timmar

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

1 banan

2 ägg

2 msk honung

5 dl mandelmjöl


Sylt:

225 g hallon, färska eller frysta

2 msk honung


Gör så här:

Mosa banan och vispa samman med ägg och honung.

Blanda samman med mandelmjölet i en bunke.

Forma degen till en rulle, ca 30 cm, och linda en plastfilm om degen.

Lägg i kylen i minst 2 timmar.


Sylt:

Koka ihop hallon med honung i ca 15 minuter till en sylt.

Sylten skall bli fast och koncentrerad.

Låt svalna.


Sätt ugnen på 200 grader.

Ta fram degen, ta bort plastfilmen och skär degen i 25 skivor.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

Tryck en fördjupning i mitten av skivorna och fyll med en klick hallonsylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut och låt kakorna svalna.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards