Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10 minuter
Ingredienser:
Katalanska lammfärsbullar:
500 g lammfärs
1-2 ägg
½ gul lök, finhackad
1 krm kajennpeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk citronsaft
1 krm kryddpeppar
2 msk hackad persilja
Salt
Peppar
Smör till stekning
2 dl krossade tomater
Mozzarellagratinerad ratatouille:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
Smör till stekning
Salt
Peppar
Olivolja
Ca 8 skivor mozzarellaost
Färsk basilika
Gör så här:
Katalanska lammfärsbullar:
Blanda ihop alla ingredienserna, utom de krossade tomaterna.
Smaksätt med salt och peppar.
Rulla smeten till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
Häll på de krossade tomaterna och låt köttbullarna puttra i minst 10 minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Mozzarellagratinerad ratatouille:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Tärna zucchini och aubergine fint.
Stek alla grönsaker i smör på svag värme i 20 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Smörj fyra små ugnsformar med olja (så bränner det inte fast lika lätt) och fyll dem med grönsakshack och mozzarellaost.
Gratinera i ugnen i 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Garnera med färsk basilika.