Foodish

Katalanska lammfärsbullar med ratatouille (LCHF)

Av Maria - 2020-05-29 11:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 10 minuter


Ingredienser:

Katalanska lammfärsbullar:
500 g lammfärs

1-2 ägg

½ gul lök, finhackad

1 krm kajennpeppar

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 tsk citronsaft

1 krm kryddpeppar

2 msk hackad persilja

Salt

Peppar

Smör till stekning

2 dl krossade tomater


Mozzarellagratinerad ratatouille:

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 zucchini

1 aubergine

Smör till stekning

Salt

Peppar

Olivolja

Ca 8 skivor mozzarellaost

Färsk basilika


Gör så här:
Katalanska lammfärsbullar:

Blanda ihop alla ingredienserna, utom de krossade tomaterna.

Smaksätt med salt och peppar.

Rulla smeten till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.

Häll på de krossade tomaterna och låt köttbullarna puttra i minst 10 minuter.

Smaka av såsen med salt och peppar.


Mozzarellagratinerad ratatouille:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Tärna zucchini och aubergine fint.

Stek alla grönsaker i smör på svag värme i 20 minuter.

Krydda med salt och peppar.

Smörj fyra små ugnsformar med olja (så bränner det inte fast lika lätt) och fyll dem med grönsakshack och mozzarellaost.

Gratinera i ugnen i 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Garnera med färsk basilika.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards