Antal: ca 2 liter
Ingredienser:
1 kg blandade grönsaker, tex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger
1 dl salt
1 liter + 5 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
4 lagerblad
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
Gör så här:
Ansa och skala grönsakerna.
Bryt blomkålen i buketter.
Skär morötterna i bitar.
Skär löken i klyftor.
Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Lägg grönsakerna i en bunke.
Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna.
Låt grönsakerna stå i kylen ca 12 timmar.
Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar, varvade med senapsfrön och lagerblad.
Koka upp ättika, socker och 5 dl vatten i en kastrull.
Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock.
Låt kallna och förvara i kyl.
Håller ca 3 månader.
Pickles är gott till tex grönsaksbiffar och grönsaksbullar.
Men också finhackad i en svalkande yoghurtsås som passar till grillat.