Foodish

Grönsakspickles (Vego)

Av Maria - 2020-07-12 07:15

Antal: ca 2 liter


Ingredienser:
1 kg blandade grönsaker, tex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger

1 dl salt

1 liter + 5 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

4 lagerblad

2 dl ättiksprit (12%)

4 dl strösocker


Gör så här:

Ansa och skala grönsakerna.

Bryt blomkålen i buketter.

Skär morötterna i bitar.

Skär löken i klyftor.

Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Lägg grönsakerna i en bunke.

Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna.

Låt grönsakerna stå i kylen ca 12 timmar.

Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar, varvade med senapsfrön och lagerblad.

Koka upp ättika, socker och 5 dl vatten i en kastrull.

Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock.

Låt kallna och förvara i kyl.

Håller ca 3 månader.


Pickles är gott till tex grönsaksbiffar och grönsaksbullar.

Men också finhackad i en svalkande yoghurtsås som passar till grillat.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards