Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 torkade anchochilipepparfrukter
2 skivor torrt lantbröd
5-6 vitlöksklyftor
75 skalade mandlar
75 rostade hasselnötter
1 bit färsk jalapeño eller serranochilipepar
3 färska tomater (eller skalade på burk)
Ca 1 dl hackad bladpersilja
Ca 3 msk rödvinsvinäger
Lite olivolja
Salt
Gör så här:
Lägg den torkade chilin i blöt i kallt vatten ett par timmar.
Kärna ur och hacka fint.
Kärna också ur den färska chilin och hacka fint.
Stek chilin i olja i en stekpanna några minuter.
Skala vitlöksklyftorna och lägg i mixerskålen tillsammans med den stekta chilin - mixa till en pasta.
Mixa sedan i mandel och rostade nötter samt det torra brödet.
Skala tomaterna, skär i bitar och lägg ner i mixern med persilja och kör till en tjock sås.
Smaksätt med lite rödvinsvinäger, häll i ett par matskedar olja och smaksätt med salt.
Kör några varv och häll upp i en skål.