Foodish

Romescosås

Av Maria - 2020-08-09 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 torkade anchochilipepparfrukter

2 skivor torrt lantbröd

5-6 vitlöksklyftor

75 skalade mandlar

75 rostade hasselnötter

1 bit färsk jalapeño eller serranochilipepar

3 färska tomater (eller skalade på burk)

Ca 1 dl hackad bladpersilja

Ca 3 msk rödvinsvinäger

Lite olivolja

Salt


Gör så här:
Lägg den torkade chilin i blöt i kallt vatten ett par timmar.

Kärna ur och hacka fint.

Kärna också ur den färska chilin och hacka fint.

Stek chilin i olja i en stekpanna några minuter.

Skala vitlöksklyftorna och lägg i mixerskålen tillsammans med den stekta chilin - mixa till en pasta.

Mixa sedan i mandel och rostade nötter samt det torra brödet.

Skala tomaterna, skär i bitar och lägg ner i mixern med persilja och kör till en tjock sås.

Smaksätt med lite rödvinsvinäger, häll i ett par matskedar olja och smaksätt med salt.

Kör några varv och häll upp i en skål.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards