Foodish

Taramasalata

Av Maria - 2020-08-18 13:00

Antal: 4-5 portioner


Ingredienser:

½ burk torskrom (à 400 g)

3 skivor torrt vitt bröd

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 äggulor

Ca 1 dl olivolja

Saft av 1 citron

½ tub rökt kaviar

Salt

Vitpeppar


Garnering:

Svarta oliver

Bladpersilja


Gör så här:

Lägg brödet i blöt i kallt vatten 10 minuter.

Ta upp det, krama ur och lägg i matberedaren med torskrommen, skivad lök och vitlök.

Kör snabbt till en grovhackad massa och blanda i äggulorna.

Häll i oljan genom matarröret medan maskinen är igång och kör till en tjock majonnäs.

Smaksätt med citronsaft och kaviar och kör snabbt ihop till en rosa dipp.

Smaka av med salt och peppar.

Häll upp i en skål, garnera med oliver och bladpersilja och servera med bitar av grönsaker eller rostat bröd.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards