Måndag:
Kassler- och kesosallad:
Lägg upp i greupper på ett fat, kasslertärningar, champinjoner, grön strimlad paprika, tomatklyftor, sparris- och ananasbitar.
Smaksätt keso med curry och finklippt gräslök.
Servera keson kall till salladen.
Tisdag:
Sillpudding, rårivna morötter
Onsdag:
Hamburgare, grönsallat
Torsdag:
Tomatsoppa, knäckebröd med kryddgrönt
Ostkaka med plommonkompott
Fredag:
Fänkålsgratäng, isbergssallat (4 portioner):
Koka 3 delade fänkålsstånd i vatten ca 10 minuter.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Droppa över lite citron.
Vispa 2 dl grädde.
Blanda med 2 dl riven ost, 1 msk vetemjöl, salt och peppar.
Bred blandningen över fänkålen.
Gratinera i 225 grader ca 15 minuter.
Lördag:
Septembermeny:
Krabbentré (ca 8 portioner):
Rensa 2 stora krabbor.
Fördela krabbköttet på portionstallrikar.
Lägg också upp finstrimlad isbergssallat, skivade färska champinjoner, tunnskivad gurka och selleristjälkar fyllda med ädelost eller smältost.
Servera med en gräddfilssås:
Blanda 4 dl gräddfil med 2-3 msk curry, 2-4 msk senap, 1 tsk salt och 1 dl fint strimlad purjolök.
Bjud vitlöksbröd till:
Skär bort kanterna på vita brödskivor.
Bred bordsmargarin på brödet och pudra med lite vitlökspulver.
Dela skivorna på diagonalen.
Lägg dem på en plåt och gratinera i 250 grader tills de fått fin färg, ca 5 minuter.
Söndag:
Fyllda squash, kokt ris eller bröd
Äppelkräm med mjölk