Foodish

Vecka 36 - 2020 (2) - Veckomatsedel

Av Maria - 2020-08-31 07:00

Måndag:

Kassler- och kesosallad:
Lägg upp i greupper på ett fat, kasslertärningar, champinjoner, grön strimlad paprika, tomatklyftor, sparris- och ananasbitar.

Smaksätt keso med curry och finklippt gräslök.

Servera keson kall till salladen.


Tisdag:

Sillpudding, rårivna morötter


Onsdag:

Hamburgare, grönsallat


Torsdag:

Tomatsoppa, knäckebröd med kryddgrönt


Ostkaka med plommonkompott


Fredag:

Fänkålsgratäng, isbergssallat (4 portioner):

Koka 3 delade fänkålsstånd i vatten ca 10 minuter.

Lägg dem i en ugnssäker form.

Droppa över lite citron.

Vispa 2 dl grädde.

Blanda med 2 dl riven ost, 1 msk vetemjöl, salt och peppar.

Bred blandningen över fänkålen.

Gratinera i 225 grader ca 15 minuter.


Lördag:

Septembermeny:

Krabbentré (ca 8 portioner):

Rensa 2 stora krabbor.

Fördela krabbköttet på portionstallrikar.

Lägg också upp finstrimlad isbergssallat, skivade färska champinjoner, tunnskivad gurka och selleristjälkar fyllda med ädelost eller smältost.


Servera med en gräddfilssås:

Blanda 4 dl gräddfil med 2-3 msk curry, 2-4 msk senap, 1 tsk salt och 1 dl fint strimlad purjolök.


Bjud vitlöksbröd till:

Skär bort kanterna på vita brödskivor.

Bred bordsmargarin på brödet och pudra med lite vitlökspulver.

Dela skivorna på diagonalen.

Lägg dem på en plåt och gratinera i 250 grader tills de fått fin färg, ca 5 minuter.


Lammstek, rotfruktsgratäng


Vingelé med frukt och bär


Söndag:
Fyllda squash, kokt ris eller bröd


Äppelkräm med mjölk

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards