Foodish

Hallonsylt med ingefära

Av Maria - 2020-09-04 19:27

Mängd: ca 1 liter


Ingredienser:

4 liter hallon (ca 2 kg)

11 dl strösocker (ca 1 kg)

2 krm natriumbensoat

2 msk riven färsk ingefära


Gör så här:

Rensa hallonen och varva dem med sockret i en gryta.

Låt sylten koka upp under försiktig omrörning.

Låt sjuda ca 15 minuter.

Skumma väl under tiden.

Ta grytan från värmen och tillsätt natriumbensoaten utrört i lite kallt vatten.

Blanda i ingefäran.

Häll sylten i varma väl rengjorda burkar och sätt på lock.

Låt sylten kallna i kylen.


Hallon och ingefära är en god smakkombination.

Sylten håller ca 6 månader.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards