Foodish

Hallonsuccéer

Av Maria - 2020-09-30 14:45

Antal: ca 50 stycken

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

265 g smör
2 hg socker
4 hg vetemjöl
1 st ägg
1 krm vaniljsocker
½ tsk bakpulver
500 g hallonsylt


Gör så här:

Arbeta samman alla ingredienser, utom sylten, till en fast deg.

Lägg plast över och ställ in i kylen minst 30 minuter. 
Skär bort en tredjedel av degen och kavla ut resten, ca 5 mm tjock, på ett bakplåtspapper.

Bred på hallonsylten. 
Kavla ut resten av degen och sporra/skär smala remsor som läggs över sylten i ett snett rutmönster. 
Grädda på 225 grader i ca 25 minuter, till rutmönstret är gyllenbrunt.

Skär i rutor medan kakan är varm.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards