Antal: 8 portioner
Ugn: 175 grader, 8-10 minuter + ca 30 minuter
Ingredienser:
Botten:
35 medelstora pepparkakor
75 g smält smör
Fyllningen:
1.5 dl socker
3 ägg
200 g philadelphiaost
1 msk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinjuice
Topping:
0,75 dl creme fraiche
2 msk florsocker
Gör så här:
Kör pepparkakor och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret.
Tryck ut smuldegen i en springform ca 24 cm i diameter.
Grädda 8-10 min i falsen under mittfalsen i 175 grader.
Låt svalna i några minuter
Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal o apelsinjuicen.
Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen.
Låt kallna
Rör i hop florsocker o creme fraiche och bred ut över kakan och låt stå i kylen för att stelna ytterligare.
Garnera med strimlat apelsinskal eller gör en shablon av t ex ett pepparkakshjärta/stjärna och pudra över krossad pepparkaka.