Foodish

Tryffelrutor Black & White

Av Maria - 2020-12-15 14:15

Antal: 30 stycken


Ingredienser:

100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk 70% choklad
50 gram nougat
50 gram smör
0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel
0,5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad


Gör så här:

Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform.
Bryt mjölkchoklad, mörk choklad och nougat i bitar och lägg i en skål.
Skär smöret i kuber och tillsätt det.
Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet.
Rör i hälften av mandeln.
Häll chokladsmeten i brödformen.
Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar.
När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen.
Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan.

Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet.

Sätt bunken att smälta i hett vattenbad om chokladen ej smälter helt.
Ta ut formen med den mörka chokladen och fördela den vita chokladen över.
Strö över resterande flagad mandel.
Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen.

Minst någon timme. Förslagsvis över natten.
Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora tryffelrutor eller chokladkonfekter - ca 30 st - med en vass kniv.


Tips:

Värm kniven under kranen med hett vatten, torka av vattnet och skär skarpa chokladkonfekter.

Värm kniven mellan gångerna du skär så får du bäst resultat.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards