Foodish

Mozartkulor med lakrits

Av Maria - 2020-12-16 17:00

Antal: 18 bollar


Ingredienser:

200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
150 g mörk choklad
1 msk neutral olja
½ dl lakritsströssel

 

Gör så här:

Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar).

Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ dom i kylen i 10 minuter. Rulla nougaten i lakritsströssel.

Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen.

Rulla försiktigt till en jämn boll.

Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål.

Smält chokladen över ett vattenbad i en kastrull.

Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).

Rör ner oljan i chokladen och häll upp i en eller ett glas, det är lättare att doppa då.

Doppa marsipankulorna i chokladen.

Ta hjälp av två gafflar.

Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med godis och strössel innan chokladen har stelnat.

Doppa ca fyra bollar på raken och garnera så blir det bra.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards