Antal: 4 portioner
Ingredienser:
75-100 gram färsk grönkål
30 gram, 1/2 påse babyspenat
125 gram färsk rödbeta, 1 styck
12 cocktailtomater
1 morot
2 msk fin olivolja
2 msk risvinäger eller annan vinäger
1 tsk flingsalt eller 1,5 krm salt
Gör så här:
Skölj grönkålen.
Skär bort den grova stammen i mitten.
Strimla grönkålen fint och lägg i en skål.
Skala och riv morot samt tillsätt den.
Tillsätt saltet och arbeta in saltet i grönkålen.
Skala och riv rödbetan.
Använd gärna handskar om du ej vill få röda händer.
Tillsätt till grönkålen.
Skölj och dela tomater samt tillsätt dem.
Skölj spenaten och tillsätt den.
Blanda i olivolja samt smaka av med vinäger och eventuellt mer salt.
Lägg upp på fat eller i skål samt servera.
Kan förberedas innan och förvaras i kylen.