Foodish

Pepparkakskola

Av Maria - 2020-12-24 21:15

Ingredienser:

100 g smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 tsk pepparkakskrydda


Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser.

Koka upp och låt koka utan lock tills smeten når 124–125 grader, det tar ca 10 minuter.

Rör om då och då, och speciellt mot slutet, så att kolan inte bränns i botten.

Du kan även testa att göra ett kulprov.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15 × 25 cm.

Häll smeten i formen.

Låt kolan stelna i rumstemperatur.

Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards