Ingredienser:
1–2 kålrabbi
10 cm färsk ingefära
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12 %
1 granatäpple
ruccola
Wasabikräm:
100 g färskost, till exempel Violife creamy
2 tsk wasabi
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och skiva kålrabbin i cirka 1 mm tunna skivor med hjälp av en mandolin.
Om du vill ha dem extra runda så använd en stansring eller skär ut cirklar med hjälp av ett glas.
Hacka ingefäran i grova bitar.
Koka upp ättiksprit, socker, vatten och ingefära i en kastrull.
Lägg kålrabbiskivorna i kastrullen och koka i cirka 10 minuter.
Sila bort vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda.
Wasabikräm:
Blanda färskost, wasabi, salt och peppar i en bunke.
Lägg cirka 1 tesked av krämen i mitten av varje kålrabbiskiva.
Tryck sedan ihop från tre sidor för att forma en blomma.
Dekorera med ruccolablad och granatäpplekärnor.
Tips:
Spara ingefäran och använd i en annan rätt.