Foodish

Kålrabbiblommor

Av Maria - 2021-03-06 10:15

Ingredienser:

1–2 kålrabbi
10 cm färsk ingefära
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12 %
1 granatäpple
ruccola


Wasabikräm:
100 g färskost, till exempel Violife creamy
2 tsk wasabi
1 krm salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:

Skala och skiva kålrabbin i cirka 1 mm tunna skivor med hjälp av en mandolin.  

Om du vill ha dem extra runda så använd en stansring eller skär ut cirklar med hjälp av ett glas.

Hacka ingefäran i grova bitar.

Koka upp ättiksprit, socker, vatten och ingefära i en kastrull.

Lägg kålrabbiskivorna i kastrullen och koka i cirka 10 minuter.

Sila bort vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda.


Wasabikräm:
Blanda färskost, wasabi, salt och peppar i en bunke.



Lägg cirka 1 tesked av krämen i mitten av varje kålrabbiskiva.

Tryck sedan ihop från tre sidor för att forma en blomma.
Dekorera med ruccolablad och granatäpplekärnor.


Tips:
Spara ingefäran och använd i en annan rätt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards