Antal: 6-8 stycken
Ingredienser:
6 ägg
50 g smör
1/2 dl kokosmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl pumpafrön till dekoration
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen ordentligt ett par minuter med elvisp.
Smält smöret och rör ner i äggsmeten.
Blanda kokosmjöl, mandelmjöl, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör runt ordentligt.
Låt stå i 10 minuter så att fiberhusken hinner svälla.
Dela smeten i 6 eller 8 delar och forma till platta bullar.
Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Strö över lite extra pumpakärnor.
Grädda i 25 minuter.
Låt svalna på galler.
Förvara de du inte använder direkt i kylen.