Foodish

Nötchokladrutor

Av Maria - 2021-04-27 16:00

Antal: 20 stycken

Ugn: 175-200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

100 g blockchoklad

100 g margarin eller smör

2 ägg

2 dl socker

2 dl (120 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

50-75 g finhackade nötkärnor


Gör så här:

Hacka blockchokladen grovt och låt den smälta tillsammans med fettet.

Låt det svalna.

Vispa äggen och sockret poröst, rör försiktigt ner chokladen i äggsmeten.

Tillsätt mjölet och bakpulvret.

Bred ut smeten i smord långpanna, folie eller smörpappersform, 20x30 cm.

Strö över nötkärnorna.

Grädda kakan i 175-200 graders ugnsvärme ca 20 minuter.

Skär kakan i fyrkantiga elelr avlånga bitar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards