Nötkött:
Biff i bit:
Utmärkt att grilla som hel bit, allra bäst med indirekt grillning.
För kortare grilltid, dela den på längden.
Griskött:
Karré i bit:
Motsvarigheten till entrecoté.
Mycket marmorerad och smakrik.
Varva direkt och indirekt grillning tills den är genomstekt.
Lammkött:
Kotlett: En klassiker att grilla direkt men försiktigt.
Grillar du för häftigt hinner inte kotletten bli genomstekt vid benet.
Korv:
Bjud på vänt-korv!:
När alla är som hungrigast är det dags för vänt-korv.
Skiva upp några olika korvsorter, från milda till heta, och servera som tilltugg till drinken.
Då gör det inget om grillandet tar lite tid.
Kyckling:
Klubbor:
Använd indirekt grillning eller förkoka klubborna i saltat vatten 10-15 minuter.
Grilla sakta och vänd dem då och då.
Fisk:
Lax:
Fin, fet och fast fisk.
Grilla den nästan helt igenom.
Funkar bra hel (med indirekt grillning), i kotletter eller på spett.
Grönsaker:
Majskolvar:
Förväll i saltat vatten, pensla med olja och salta och peppra.
Grilla kolvarna runt om i ca 10 minuter.
Mums!