Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g grytbitar av lamm
1 gul lök
1 msk olja
½ msk spiskummin
½ g saffran
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk Brun Farin
6 dl vatten
12 torkade aprikoser
1 msk potatismjöl
1 citron, gärna obesprutad, rivet skal och saft
Gör så här:
Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora.
Skala och tärna löken.
Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök.
Salta och peppra.
Tillsätt spiskummin, saffran och brun farin.
Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme.
Tillsätt aprikoser, citronskal och citronsaft och sjud i ytterligare 15 minuter.
Red av med potatismjölet utrört i lite vatten.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Servera couscous eller tabbouleh till.