Foodish

Svamptapenade

Av Maria - 2021-08-10 07:30

Antal: 4-6 portioner


Ingredienser:

400 g blandad svamp, tex kantareller, trattkantareller och taggsvamp

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

3-5 kvistar timjan

2 msk olivolja

2 msk smör

Salt

Malen svartpeppar

Ev. några droppar tryffelolja


Till servering:

Några skivor surdegsbröd

Smör till stekning

Färska örter, tex gurkört, spansk körvel, timjan eller persilja

Flingsalt

Olivolja


Gör så här:

Rensa och ansa svampen.

Skär den i bitar.

Hacka lök och vitlök.

Fräs svamp och lök med vitlök och repad timjan i olivolja och smör.

Mixa det stekta hastigt i mixer eller med mixerstav.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tryffelolja för att förstärka svampsmaken.

Servera tapenaden på några skivor smörstekta surdegsbröd.

Garnera med färska örter.

Strö över flingsalt och ringla över olivolja.


Svamptapenade är god på surdegsbröd eller som tilltugg med oliver, salta kex och en bit pecorino.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards