Antal: 10-12 bitar
Ugn: 170 grader, 40-45 minuter
Ingredienser:
240 g vetemjöl [4 dl]
3 g salt [0,5 tsk]
15 g bakpulver [1 msk]
300 g strösocker [3,75 dl]
125 g mjölk [1,25 dl]
125 g apelsinsaft (från färsk apelsin) [1,25 dl]
2 apelsiner, zest från
125 g olja [1,25 dl]
165 g ägg, rumsvarma
strösocker, till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader, varmluft.
Smöra och mjöla en rund sockerkakform, 23 cm diameter och 10 cm djup, noggrant.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en bunke.
I en annan bunke vispar du lite lätt mjölk, apelsinsaft, vegetabilisk olja och ägg.
Blanda sedan i de torra ingredienserna och arbeta ihop till en smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter, gör stickprov.
Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder upp den på ett galler.
Strö över socker.