Foodish

Sockerkaka med apelsin

Av Maria - 2021-10-28 13:15

Antal: 10-12 bitar

Ugn: 170 grader, 40-45 minuter


Ingredienser:

240 g vetemjöl [4 dl]
3 g salt [0,5 tsk]
15 g bakpulver [1 msk]
300 g strösocker [3,75 dl]
125 g mjölk [1,25 dl] 

125 g apelsinsaft (från färsk apelsin) [1,25 dl]
2 apelsiner, zest från
125 g olja [1,25 dl]
165 g ägg, rumsvarma
strösocker, till garnering


Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader, varmluft.

Smöra och mjöla en rund sockerkakform, 23 cm diameter och 10 cm djup, noggrant.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och strösocker i en bunke.

I en annan bunke vispar du lite lätt mjölk, apelsinsaft, vegetabilisk olja och ägg.

Blanda sedan i de torra ingredienserna och arbeta ihop till en smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter, gör stickprov.

Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder upp den på ett galler.

Strö över socker.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards