Antal: 12-15 stycken
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
100 g vit choklad
150 g björnbär
1 msk florsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret.
Hacka chokladen och tillsätt hälften i det varma smöret så att chokladen smälter.
Ställ resten av chokladen åt sidan.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och rör sedan ner det i äggblandningen.
Tillsätt smör- och chokladblandningen samt mjölken och vispa försiktigt ihop till en slät smet.
Mixa björnbären med florsockret, till en trögflytande sås.
Fyll muffinsformarna till hälften med muffinssmet.
Klicka i drygt en matsked av björnbärssås och "täpp sedan till" med ytterligare muffinssmet så att formen är fylld till två tredjedelar.
Strö över den resterande vita chokladen.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.