Antal: 8-10 bitar
Ingredienser:
75 gram smör
10 digestivekex
200 g philadelphiaost
2 gelatinblad
2 små lime, skal och saft
1 3/4 dl florsocker
250 g kesella mager kvarg (en burk)
Jordgubbsgelé:
1 1/2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Stöt kexen fint och blanda med smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Riv limeskal och pressa ur saften.
Blanda ost, kesella, socker och skal och saft.
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning.
Häll smeten i formen och ställ i kylen en timme så att den stelnar.
För att göra jordgubbsgelén:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull.
Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.