Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram halloumiost, 1 pkt
2 morötter
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk rapsolja
1 krm chiliflakes
2 msk tomatpuré
400 gram krossade tomater, 1 burk eller pkt
250 gram gröna sojabönor (finns i frysen)
1 krm oregano
1 dl vatten
1 tärning grönsasksbuljong
250 gram cocktailtomater, 1 pkt
2 dl grädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Förslag till garnering:
4 msk hackad persilja eller några blad färsk strimlad basilika eller oregano
Förslag tillbehör:
4 portioner kokt basmatiris
Förslag tillbehör:
65 gram färsk babyspenat eller annan grönsallad (en påse)
Gör så här:
Skär halloumiost i stavar likt korta pommes förslagsvis 3-4 cm långa bitar.
Skala och skär morötter i liknande stavar.
Skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök.
Lägg i en gryta med en msk olja, chiliflakes och tomatpuré.
Stek mjuk på låg värme under omrörning medan du bryner halloumi.
Stek halloumiosten i stavar i en msk olja.
Vänd försiktigt och stek så de får färg runt om.
Lägg över med löken.
Tillsätt krossade tomater, morötter, gröna sojabönor, oregano, vatten och smula ner en tärning grönsaksbuljong.
Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter.
Förslagsvis medan du kokar ris eller lagar annat tillbehör.
Skölj och dela cocktailtomater.
Tillsätt dem samt grädde.
Koka upp.
Smaka av halloumistroganoffen med salt - tänk på att halloumiosten är salt i smaken också - samt svartpeppar.
Ta i mer chiliflakes eller annan chilisås som sriracha om du gillar het stroganoff.
Servera stroganoffen med valfritt tillbehör förslagsvis kokt basmatiris och färsk babyspenat samt hackad persilja, basilika eller oregano på toppen.