Ingredienser:
Glassmet:
4 dl grädde
2 dl mjölk
2 krm vaniljpulver (eller en skvätt vaniljessens istället)
5 äggulor
2 dl råsocker
Mangokräm:
500 g mango (färsk eller fryst)
1/2 dl råsocker (lite mindre om du använder färsk mango)
Gör så här:
Glassmet:
Hetta upp grädde, mjölk och vanilj i en rymlig kastrull.
Vispa under tiden äggulor och socker pösigt.
Häll sedan den varma gräddmjölken över äggvispet under omrörning, så att de blandas.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och hetta upp den under omrörning.
Den skall inte koka.
Häll sedan tillbaka den i bunken .
Låt svalna, och därefter bli riktigt kall i kylen.
Glassmeten får gärna stå och svälla över natten.
Mangokräm:
Skala och skär den färska mangon i bitar.
Lägg mangobitar och socker i en kastrull och koka upp.
Låt småkoka i 15-20 minuter under omrörning.
Mixa sedan blandningen slät (med t ex stavmixer) och låt svalna.
Blanda ihop med glassmeten precis innan glassmeten ska köras i glassmaskinen.
Kör i maskinen tills klar (ca 40 minuter) och låt glassen ligga i frysen några timmar innan servering.