Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, ca 20 minuter
Ingredienser:
600-800 g färsk lax
10 körsbärstomater
200 g sockerärtor
2 fänkål
En näve färsk gräslök
En näve färsk timjan
Salt
Peppar
Örtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
Två nävar färska örter (t.ex. timjan, gräslök, mejram, basilika)
Salt
Peppar
Gör så här:
Örtsås:
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer.
Lägg upp 4 ark ugnsfolie, tillräckligt stora bitar för att du skall kunna paketera in en portion i varje folieark.
Skär laxen i bitar, skölj grönsakerna.
Skär fänkålen i bitar, dela tomaterna.
Lägg sedan allt på foliearket, jämt fördelat på alla 4 folieark.
Klipp över gräslök och timjan.
Salta och peppra.
Stäng igen och gör paket av av varje ark.
Sätt in dem i ugnen i 200°C i ca 20 minuter.
Ringla örtsås över innehållet när du öppnat ditt foliepaket.