Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 stora röda paprikor
500 g lammfärs
1 msk smör
Salt
Svartpeppar
4 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk frysta franska örter
2 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
Tillbehör:
Rucolasallad
Peperoni
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela paprikorna och gröp ur kärnhuset.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
Salta och peppra.
Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av osten.
Låt koka ihop i några minuter.
Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
Gratinera i 20 minuter i ugnen.
Servera med sallad och starka peperoni.