Foodish

Dadelkaka

Av Maria - 2022-09-15 06:30

Antal: 2½ liters (bröd)form

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

250 g kärnfria dadlar

2 dl vatten

1 dl strösocker

200 g smör

2 ägg

1 dl gräddfil

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

4 dl vetemjöl


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här: 

Koka dadlarna mjuka i vatten på svag värme.

Tillsätt sockret och låt dadlarna svalna något innan smöret röres ner.

Tillsätt äggen, ett i sänder, samt gräddfilen.

Blanda vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i vetemjölet och vänd ner det i smeten.

Häll smeten i en smord och strödd 2½ liters (bröd)form.

Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader ca 1 timme.

Prova med en kaknål som ska vara torr när den dras ur en färdig kaka.

Låt kakan svalna något innan den stjälps på galler och får kallna helt.

Frys in kakan om den ska förvaras länge.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards