Foodish

Chevrépasta med balsamlammfilé & rödlök

Av Maria - 2022-10-28 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Kokt pasta till 4, tex fusilli (ca 300 g okokt)

400 g lammfilé

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk hackad timjan

Salt

Peppar

3-4 msk balsamvinäger

4 medelstora rödlökar

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

2 dl rödvin

1 tsk socker

3 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche

3-4 msk chévre

3 msk strimlad persilja

1 msk kapris

Örter


Gör så här:

Skär köttet i bitar och vänd runt i vitlök, timjan, salt och peppar i en skål.

Häll på vinägern, blanda.

Skala och dela rödlökarna i klyftor.

Hetta upp oljan i en gryta.

Fräs löken och de oskalade vitlöksklyftorna tills de är mjuka, ca 5 minuter, rör om då och då.

Tillsätt köttet med vinägern och bryn 2-3 minuter.

Tillsätt vinet och koka i 1-2 minuter.

Smaka av med socker, salt och peppar och ev mera balsamvinäger.

Häll matlagningsyoghurt i en gryta och sjud upp under omrörning.

Smula ner osten och rör om så att allt blandas.

Värm pastan i ostsåsen i 2-3 minuter.

Blanda i persiljan.

Peppra.

Servera pastan i varma tallrikar.

Toppa med kött, lök och sky.

Garnera med kapris och örter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards