Antal: 12 stycken
Ugn: 200 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
2 1/2 dl röda vinbär
Frosting:
200 g vit choklad
200 g cream cheese
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Rör ned det i smeten när det svalnat.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned det i smeten.
Blanda vinbären med i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
Smält den vita chokladen i micro eller i vattenbad.
Rör ner cream cheese och blanda samman en slät smet.
Bred chokladfrostingen på muffinsen och garnera med färska vinbär.