Foodish

Matvetesallad med rödbetor & pankopanerad halloumi

Av Maria - 2022-11-12 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner kokt matvete
400 g rödbetor
1 stor näve rucolasallad
2 tomater
1/2 rödlök
2 paket halloumi, ā 150 g
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
2-3 dl pankoströbröd
2 msk olja
salt och peppar

 

Gör så här:

Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet och låt det svalna (tills det är ljummet).

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 30 minuter.

Skala och klyfta dem när de har svalnat.

Klyfta tomaterna och skiva rödlöken.

Blanda samman matvetet med rucolasalladen och resten av grönsakerna.

Skiva halloumin i cm-tjocka skivor.

Vänd dem först i vetemjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och sist i pankoströbrödet.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek osten på medelvärme en minut eller två per sida.

Krydda med peppar och ev lite salt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards