Foodish

Mozartkulot

Av Maria - 2022-12-02 18:45

Ingredienser:

100 g nougat
200 g mandelmassa
2 msk konjak
finrivet skal från en liten apelsin
150 g mjölkchoklad


Gör så här:

Skär nougaten i kuber och rulla dem till bollar (det brukar bli runt 15 st beroende på storlek).

Riv mandelmassan (hemgjord mandelmassa blir såklart extra fancy) och rör ihop den med konjak och apelsinskal.

Platta ut mandelmassan till små runda plattor – lika många som nougatkulorna, lägg runt nougaten och liksom baka in nougatkulorna i mandelmassa.

Rulla försiktigt till jämna kulor.

Smält chokladen i ett vattenbad och doppa kulorna så att de får choklad på sig runtom.

Lägg att stelna på bakplåtspapper i kylen.

Bakat · Godis · Jul
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards